Drifting Spaces

Film fra Rio Film fra London Film fra New York

værk 017: Lars Lundehave Hansen: Drifting Spaces

Lars Lundehave Hansen (DK):

LLH arbejder med støj som materiale og er optaget af lyds påvirkning af materialer og mennesker. Dette kommer til udtryk i såvel installatorisk form som sansende lytteoplevelser til koncerter. Ved støj forstås dissonans, kakofoni, subtilt susende, brummende og brølende klangflader. Det er det uskønne, det urene eller det uventede der ophøjes, arrangeres og udstilles. Det er støjen som materiale, der gives æstetisk form og bruges i et kritisk udtryk. Brugen af et givent element i en anden og måske overraskende sammenhæng er i fokus. Lyd er et meget suggestivt element og i installatoriske sammenhænge bruges det i relativt stramme set-ups, der ofte kan afkodes både umiddelbart og refleksivt.
Anderledes forholder det sig med lyden, som musikalsk oplevelse. Så er det primære sigte at skabe flydende, abstrakte klanguniverser som lytteren kan synke hen i. Her er detaljerigdommen større da publikum bedre kan håndtere langt mere komplekse strukturer, og forløb der er så dragende, at det føles som om man i korte, henførte momenter sætter tid og rum ud af kraft
LLH har bl.a. udstillet på Kunsthal Brænderigården, Museet For Samtidskunst, Biennale Puglia, Bari (IT), File Festival, Rio De Janeiro (BRA) samt givet koncerter på File Hipersonica, Sao Paulo (BRA), Roskilde Festival, Spot Festival og Statens Museum For Kunst forunden en længere række CD og vinyludgivelser på internationale selskaber.

Drifting Spaces:

These videos are part of an ongoing series begun in 2008. All videoes and sounds must strictly be recorded in subway stations, these 3 specifically in London, New York and Rio De Janeiro. Sound post-processing is done to enhance the sense of a concrete non-space.

Please use decent speakers or headphones when playing the videos, since ordinary pc / built-in laptop speakers will not be able to handle the very low frequencies in the soundtrack.

Lars Lundehave Hansen