Hemmeligheder og løgne

hemmeligheder og løgne billede et hemmeligheder og løgne billede to hemmeligheder og løgne billede tre hemmeligheder og løgne billede fire hemmeligheder og løgne billede fem hemmeligheder og løgne vejkort

værk 003: Lene Barnkob Kaas: Hemmeligheder og løgne

Lene Barnkob Kaas (DK):

LBK er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2008. Hendes primære arbejdsområde er skulpturen.
LBK har siden 1998 deltaget i en række udstillinger i både ind - og udland, ligesom hun har udført bestillingsarbejder bl.a. en statuette til BG Banks Debutantlitteraturpris.

I hendes store skulpturer inviterer LBK ofte beskueren til at interagere med værket. På denne måde udvides oplevelsen og fremkalder følelser som usikkerhed, intimidation eller klaustrofobi hos beskueren.
I de mindre skulpturer arbejder LBK bl.a. med skrøbelighed og materialitet. Hun arbejder bevidst med soklen som en integreret del af skulpturen.
Se mere på lenebarnkobkaas.dk

Hemmeligheder og løgne:

Mål: 250 cm x 250 cm x 250 cm
Materialer: Stof, wire, lægter og bøgetræ
Sted: Mattrup Skov, Stidsmøllevej, 8740 Brædstrup
Udstillingsperiode: Frem til påsken 2009.

Lene Barnkob Kaas skriver om sit værk:
Mellem træerne i Mattrup Skov hænger et sort forhæng i kubisk form. Vinden tager fat og ændrer formen og man kan ane, at der er noget bag. Træder man ind bag forhænget, møder man endnu en kube – denne lidt mindre og med en fast form.

På kuben står et lille træ af samme art som de andre i skoven, men med sin placering på denne form for overdimensioneret sokkel har træet pludselig fået en anden status end de omkringliggende træer. Bevæger man sig rundt om kuben, vil man opleve en klaustrofobisk følelse, da afstanden mellem den ydre og indre kube ikke er særlig stor. Med vindens tagfat i forhænget bliver denne følelse svagere eller stærkere.